Művészeti Alap Értetek Egyesület

„Egy olyan világban szeretnék megöregedni, ahol a kultúra lenne az újjáteremtett, kortárs közös nyelv.” - Molnár Levente

Magyarországon, és a Kárpát-medence magyarlakta területein kiváló tehetségek születnek, nevelkednek, azonban nagyon kevés azoknak a száma, akik a nemzetközi porondon is méltóképpen képviselik hazánkat. Ennek az az oka, hogy nincs egy olyan tehetséggondozó központ, amely személyre szabottan, a gyakorlatra alapozva nyújt felkészítőt a komolyzene nemzetközi világában való helytálláshoz. A projekt célja egy olyan magyar komolyzenei elit kialakítása (felnevelése), amely nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy hazánk elfoglalja az őt megillető helyet az Európai kulturális világban, bizonyítva ezáltal azt, hogy helyes az az út, amelyen elindultunk, helyes az a kultúrpolitika, amelyet folytatunk. Projektünk hozzájárul a magyar művészvilágban rejlő, eddig kiaknázatlan potenciál kibontakoztatásához, amely eredményeképpen jelentősen emelkedhet azon magyar művészek száma, akiknek sikerül rácsatlakozni a nemzetközi elit művészvilág vérkeringésére. Ezek a művészek, a magyarság kulturális nagyköveteiként, itthon és külföldön is a magyar nemzeti értékeket képviselik.

Szándékaink szerint kialakíthatunk egy olyan művészi közösséget, amely a művészetre egyetemesen rálátó, intellektuális, több nyelvet tudó és beszélő elit művészeti csoport, akik fajsúlyosan tudják képviselni szerte a világban azt az ideát, amit ez a közösség magáénak vall. A komolyzene hatalmas potenciállal bíró, rajongói körrel rendelkező kulturális iparág. Olyan köröket mozgat meg, akik leginkább alakítják jelenleg a világ gazdasági és politikai életét. A központ létrehozása multiplikátor hatásaként kiemelendők azok a következmények, amelyek munkahelyteremtő, közösségteremtő, világképformáló, kulturális missziót betöltő és pozitív jövőképet alakító hatással bírnak.